Mittwoch, 5. August 2015

Hrvatska Vojska pobila 20 boraca Armije BiH na Ostrelju 95

radi se o 7. Gbr PUMA, jakoj oklopno-topnicko-raketno-mehaniziranoj brigadi.. napredovali smo brzo i zestoko te smo na Ostrelj dospjeli dva do tri dana ranije nego sto su to Vasi i nasi zapovjednici predvidjeli...

mislili smo da su ispred nas cetnici, koji su u povlacenju pred Vasim V. Korpusom, te smo lupili i naisli na nevjerovatan otpor.. ovdje moram reci da sam prosao skoro sva hrvatska ratista i sva bosanska (gdje mi je i postrojba ucestvovala), i prekalio me je rat ali nigdje, ali bas nigdje nismo naisli na takav zid kao protiv Vas na Ostrelju.. 

Vi ste bili brojniji u pjesastvu, ali mi smo bili jaci u oklopu.. i da nismo imali sa sobom oklopnu bojnu sa tenkovima i topnicke bitnice sa visecjevnim raketnim bacacima.. bili bi smlavljeni (stvarno ste FANATICI sa srcem vecim i od Bosne).. 

sjecam se da je kasnije Vas general Dudakovic trazio naseg zapovjednika koji je tukao VBR-ima da mu stisne ruku zbog odradjenog posla (to je onaj u navodu poziv za pomoc na otvorenoj vezi.. trazila se topnicka potpora po Vama).. e sad onaj tuzniji dio price.. 

V. Korpus je imao 20-tak poginulih i ranjenih

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen