Montag, 5. Mai 2014

kako napraviti haos u BiH

"Jedan deo su poslali u Izrael. Petar Salapura je tada u pečat Desetog diverzantskog odreda stavio i Davidovu zvezdu, koja je skrivena u jednom slovu. Nagrada koju je Petar Salapura dobio za formiranje tog odreda je bila ogromna. Kada je otišao u Izrael, on je obećao da će formirati odred koji će napraviti probleme ljudima u Beograda i Sarajevu."

"Pripadnici Desetog su finansirani kao i svi vojnici, samo malo više i jače. Finansirani su po dogovoru 30. kadrovskog centra. To je paralelna struktura u vojsci koja je živela i koja je finansirala sve takve jedinice. Na isti način oni su finansirali i Ševe u Sarajevu. Ista struktura ljudi ih je finansirala. U odred su primani momci koji su imali problema sa zakonom."

"Jedan od glavnih organizatora svega toga je Petar Salapura. Znam jer je pre togao išao u Izrael a imao je i kontakte sa nekim ruskim oficirima. I tada su napravili plan kako će napraviti haos u BiH. Glavni inicijator da se napravi jedna takva akcija bio je Salapura. Radovan Karadžić je imao malo saznanja šta će se desiti."

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen