Mittwoch, 28. Mai 2014

Bosnian Army Sniper (Sarajevo)

3 Kommentare:

  1. Lider “Ševa” Nedžad Herenda je još priznao da je iz snajpera ubijao civile po Sarajevu i da je ta služba 1995. snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i potom je to pripisano srpskoj strani. On je posvedočio i da su „Ševe“ 1993. pokušale da ubiju generala ABiH Sefera Halilovića.Umesto Halilovića, ubili su njegovu suprugu i njenog brata aktiviranjem eksploziva podmetnutog na terasi stana generala, koji u tom trenutku nije bio prisutan.Podsetimo se da je bivši komandant međunarodnih mirovnih trupa u BiH general Majkl Rouz izjavio u Hagu, da su snage muslimanske Armije BiH katkad pucale na sopstvene civile.General kanadske vojske, bivši UNPROFOR-ovac, Dejvid Frejzer rekao je na suđenju Radovanu Karadžiću pred Haškim sudom da je bilo slučajeva da su muslimanski snajperisti gađali svoje civile, čak i decu, kako bi Srbi bili okrivljeni.“Mi (UN) smo uložili zbog toga protest vlastima u Sarajevu,“ rekao je Frejzer.Član tadašnjeg ratnog predsedništva BiH Ejup Ganić „ostao je bez reči i nije bio srećan kada je čuo za postupanja muslimanske vojske prema sopstvenim civilima“, kazao je Frejzer i priznao da nikad nije čuo da su Srbi napadali sopstveni narod.

    AntwortenLöschen
  2. To što si napiso su najobičnije velikosrpske propagandne fekalije kojima su Karađić i njegovi iredentisti cijeli rat pokušavali dezavuirati svijetsku javnost kako oni bajagi brane Europe od džamahirista. "Ševe" jesu pokušale izvršiti atentat na gen. Halilovića, ali to su bili unutarnji problemi, uglavnom rezultat djelovanja KOS-a duboko infiltriranog u vojni vrh ARBIH. Ali to da su ubijali svoje građane, da bi okrivili "jadne i nevine" Srbe je smiješno iole normalnom čovjeku. Uostalom, de facto i de jure, 90% vojnopolitičkog rukovodstva srpskih pobunjenika je po zatvorima od Bjelorusije do Španije ili im se još sudi. To dovoljno govori o karakteru rata u BiH, a ne revizionizam i simpatije pojedinaca.

    AntwortenLöschen
  3. To što si napiso su najobičnije velikosrpske propagandne fekalije kojima su Karađić i njegovi iredentisti cijeli rat pokušavali dezavuirati svijetsku javnost kako oni bajagi brane Europe od džamahirista. "Ševe" jesu pokušale izvršiti atentat na gen. Halilovića, ali to su bili unutarnji problemi, uglavnom rezultat djelovanja KOS-a duboko infiltriranog u vojni vrh ARBIH. Ali to da su ubijali svoje građane, da bi okrivili "jadne i nevine" Srbe je smiješno iole normalnom čovjeku. Uostalom, de facto i de jure, 90% vojnopolitičkog rukovodstva srpskih pobunjenika je po zatvorima od Bjelorusije do Španije ili im se još sudi. To dovoljno govori o karakteru rata u BiH, a ne revizionizam i simpatije pojedinaca.

    AntwortenLöschen